14 Temmuz 2009 Salı

Yaz sezonu ve taraftar psikolojisi.

Her yıl mayıs aylarından sonra (bkz. kasımlar sizin olsun Mayıslar bizim!,Sapları sizin olsun kupalar bizim!) taraftarı bir sıkıntı basar,bu şampiyon olunsun olunmasın böyledir.

Hele ki Serdar ortaç kaset çıkartır,Sibel Can diyetini bitirip sahile inerse, boş magazinin ikoncanlarla yaptığı ittifak bünyelerde sıcakla birleşince patlamaya hazır bomba edasıyla dolaştırır insanları..


Üstüne bir de İsmail Er tandanslı habercilik mantalitesiyle işleyen fotospor,fanatik,fotomaç türevlerini koyduğumuzda bu içinden çıkılmaz bir hal alır doğal olarak.Eğer taraftar tatile gidememiş,veya çok az gidebilmiş (kime göre,neye göre?) ise bütün bu şartlar birleştiğinde o takımına bağlı,fedakar,sevdalı bünyelerin kısa devre olması, berserke bağlaması normaldir.Bir gün ronaldinho gelir,öbür gün juninho imzayı atar,robinholar pirlolar havalarda uçuşur ki ntvspor bile bazen bu furyaya katılır hiç çaktırmadan.


Delikanlılığının son yıllarını Össan abi ve kadim dostu,ortağı,büyük iş bitirici haim fresco abinin operasyonlarını,yaz bombalarını görerek geçirmiş iş bu kitle en azında bir şeye aşina idi..

Biz biliyorduk ki eğer "haim fresco transferi bitirmek için devreye girdi" yazısı yazarsa,biz de o transferin olmayacağını gönül rahatlığı ile kabul eder sphearlar,horvathlar ,bratular hakkında

Wikipedia da bile bilgi bulamaz o ülkelerdeki Türk'lerle irtibat yolları arardık.


Peki ya şimdi?


Alacağı ismi basını geçtim yönetim kuruluna hatta belki Adnan başkana bile söylemediğini düşündüğüm içimizden biri Haldun Üstünel dönemi ile gelen,kariyerlerini ve hakkındaki bilgileri cikletten çıkan kağıtlarda bile bulabileceğimiz bütün dünyanın tanıdığı Baros,Kewell (Cool!) Kader Keita gibi seçenekler haliyle bizleri abondone etti.


E alışmadık götte don durmazmış biz de alışamadık ilk senemizde bunlara.Geçen seneyi hem tribün hem takım olarak deneme senesi olarak görmek istiyorum.Arda'ya verilen 10'un forması,o pazubant,eminim ki Neeskens ve Frank abinin de gazıyla bu sene takıma çıkacak en az 3-4 yeni Arda'yı kazandıracaktır bize.


Artık transfer olayı bitsin,maçlar başlasın ve biz kim gelece, kim gidecek stresinden kurtulalım lütfen,çünkü bu sıcaklarda bünyemiz kaldırmıyor bu kadarını...
Gidelim,Görelim,Yenelim......

(Blog hepimize hayırlı olsun bu vesile ile:] )

1 yorum:

oLi dedi ki...

zamanında dalga geçerlerdi bizimle.. "bir galatasaray tarafatarı olarak transfer beklemek" diye deyimler bile türetmişlerdi.. şimdi ise bir galatasaraylı olarak transferi beklerken tahmin ediyoruz acaba haldun abi ne bomba patlatacak diye :)