26 Ekim 2009 Pazartesi

Yazık

34 haftalık ligde tek inancımın olmadığı maçtı dünkü oyun.Zaten neden olsun ki.Daha maç başlamadan olaylar çıkmıştı.Neymiş efendim allahın Christian'ı Arda'ya omuz atmış.
Arda da efe ya artık ona adam ol çekiyor.Ya arkadaş sen artık bu ülkenin en büyük kulübünün kaptanısın.Saha dışındaki kaptan havanı saha için hele hele kadıköy'de kötüye çevirmen kabul edilecek şey değil.Yeter artık, provake edilmeye müsait 3 isim var bu takımda şuan;Arda,Sabri ve Ayhan
ve adam geliyor takımın kaptanına provake edilebicek ilk adama omuz atıyor.Eğer biraz daha sakin olsan ne olur be oğlum çok mu zor bu ve sonunda bu senin ve takımının oyununuda etkiliyor ve en son seremonide adamın elini sıkmadan devam ediyorsun yoluna iyimi oldu böyle yapman ne kattı senin oyununa veya neleri aldı götürdü bide bunları düşünmen gerekir.
Maç başladı Baros topu aldı ve klasik driplinglerinden birini yaptı ve bitti.Sol tarak kemiğinde ki 2 kırık onu bırakın bu macı önümüzdeki 2 ayda bizden ayrı bırakacak.
Maçın Galatasaray için en iyi adamı gördüğü kırmızıya rağmen Keita idi.Ayağına gelen az topları çok öz bir şekilde kullandı.Daum'un ondan korktuğunun göstergesi Keita'yı topla iken tutmaya çalışan 2-3 kişi idi. Sen bu adamı sene başından beri bu kadar iyi kullanmışken neden bu maçta unuttun ve soldan yüklenmeye çalıştın anlamış değilim.Gerçekten sabit bir durum var kadıköy'de bizim çocuklar bildiklerinide unutuyorlar.Yapmaları gerekenleri bırakıp zora koşuyorlar.
Sadece tek bir adamın presi ile ne yapacağını bilmeyen bir defans kurgusuda ancak bu maca mahsus zaten.
Leo Franco'nun son 3 haftada yediği 9 gol onu artık sorgulamaya geçirmemiz gerektiğini gösteriyor bizlere.
Ayhan'ın artık topu aldıktan sonra önce bir ekseni etrafında dönmesi gerekmediğini ve ayağından topu çabuk çıkarması gerektiğini anlamlı.

Bünyamin Gezersiz biz yazı olmazdı herhalde,
Macın basındaki olayları seyreden hakemin daha sonra Emre'ye ayak kıran pozisyondan sonra tek bir kart bile göstermiyor olması,
İlk goldeki ofsaytı görmüyor olması,
Penaltıda Leo'nun Alex'e dokunmuyor olması,
Kazım'ın bütün hareketlerini es geçip Ayhan onu alkışladıktan sonra kart gösterip bide üstüne topu fenere veriyor olması,
Keita'nın gözünü çıkartan pet şişeyi gözlemciye kadar götürmesini otorite zaafı olarak nitelendiriyor olması çok kadıköy kokan durumlardı.

Düşünün bir dakika aynıları SamiYen'de olsa ve Kazım'ın gözü çıksa,hakemin maçtan önce kafası yarılsa ve her kornerde ve taçta pet şişeler sahaya inse federasyon yetkilileri kaç maç kapatırdı sahayı.
Ama bugün hiç bir yerde ne bunların bir haberi var nede yazarların bunları anlatan yazı içinde paragrafları.Bunlar normal şeyler sümen altı yapılacak durumlar, sadece haberlerde 10 senelik galibiyet serisi konuşulacak geri kalanların hepsi medya tarafından konuşulmayıp unutturulacak.
Zaten bu pet şişeleri atanlar taraftar içinde kendini bilmezler 3-5 kişi değil mi?

Hiç yorum yok: