19 Şubat 2010 Cuma

Hiç yoktan iyidir.


Atletico Madrid (1) - (1) Galatasaray Maçının ardından;
Eleme usulü oynanan maçlarda deplasmanda atılan bir golün önemi çok büyük, bunu yediden yetmişe herkez biliyor artık. Özellikle yenilmeden golde atılmışsa, tabiri caizse "yeme de yanında yat!".
Geçen seneyi hatırladığımızda -keşke unutabilsek- uefa kupasında yanılmıyorsam 4. eleme turunda kaşılaştığımız hamburg ile deplasmanda 1 - 1 berabere kalmıştık. Bu karşılaşmada ilginç olan emre aşıkın kırmızı kart görmesinden sonra harry kewell'in stopere geçmesiydi. Minumum hata ile maçı gollü beraberlikle sonlandırıp, istanbulda turu geçip, kadıköy hayali kurmaktaydık. Hamburg maçına benzer bi durum söz konusu; atletico madrid maçına baktığımızda da arda'nın santrafor oynadığını görüyoruz. Samiyendeki maçta da dünkü karşılaşmanın ilk 11'i çıkacağını düşünürsek, geçen seneki samiyende 2-3 yenildiğimiz hamburg maçının kadrosuna oranla(De Sanctis,Serkan Kurtuluş,Hakan,Kewell,Volkan,Sabri,Barış,Ayhan,Arda,Lincoln,Baros) ,defansımız daha oturaklı, orta saha çok daha mücadeleci, varsın olsun arda santrafor oynasın, kewell'in stoper oynamasındansa, ardanın en ilerde oynaması "hiç yoktan iyidir!". Bence ali samiyende müthiş taraftar desteğiyle, geçen seneden de ders almış olduğunu düşündüğüm galatasarayımızın, turu geçen taraf olacığına canı yürekten inanıyorum.
--------------------------------------------------------------------------------
Bu arada; Takımı yalnız bırakmayıp madride giden galatasaray taraftarlarına, özellikle "veni vidi vici" temsilcilerine saygılarımı sunuyorum.

1 yorum:

sARu dedi ki...

savunmanın hali hakikaten vahimmiş ya '' serkan - kewell - h.balta - volkan '' :)