23 Ağustos 2011 Salı

Gol Atan Kaleye Geçsin Mi?


TFF Süper Lig'e heyecan gelsin diye Playoff sistemini uygulamaya koydu. Bu nasıl bi mantıktır ve kulüpler buna nasıl alet oluyorlar.. Tamam Playoff sistemini devreye aldın peki Digiturk bu sisteme göre mi teklif verdi ihalede? Digiturk futbol'un böyle daha çok izleneceğini düşünüyorsa versin farkını veya yeniden ihale yapılsın.. Digiturk ile ihaleye giren diğer kuruluşların günahı ne? Onlarda şimdi bu sisteme göre teklif versinler..

Bildiğim kadarıyla statü resmi olarak açıklanmadı ve eğer düşecek takımlar için Playout yapılırsa, hemen akıllara fenerbahçe'nin cezasının verilip -20, -30 puan ile lige başlaması veya lig esnasında puan silinmesi durumu geliyor.. Bu durumda -30 puan ile başlayan takımın normal statüde küme de kalma şansı çok az ama Playout sistemi olursa fenerbahçe'nin kümede kalması garantilenecek.. Şu saatten sonra böyle bi karar verirse TFF kimse şaşırmaz..

Yakında TFF fenerbahçe'yi koruyup kollamak adına yaptıklarından dolayı UEFA ve FIFA'dan uzun süreyle men edileceğinden ve başına buyruk bir kuruluş olarak bu yılları geçireceğinden dolayı UEFA ve FIFA kurallarını uygulamak zorunda olmyacak.. Bence futbol'a heyecan gelsin ve Digiturk para kazansın diye kendi içimizde bazı şeyler yapabiliriz..

Mesela;
  • 3 korner 1 penaltı olsun (penaltıyı ilk yere çömelen atsın),
  • Ofsayt kuralını kaldıralım ( Digiturk'e kadın üyelerin ilgi göstermesi için..)
  • Berabere biten maçların sonuçları için Acun Ilıcalı ile anlaşılsın sonuçlar Halktan gelen SMS oylarıyla belirlensin..
  • Kendi adamı faul diyorsa kayıtsız şartsız faul olsun..
  • Atan Alırspor olsun..
  • Gol atan kaleye geçsin..


Hiç yorum yok: